taxe școlare

„Când unui copil i se oferă puţină libertate de acţiune el va spune imediat, "Vreau eu să fac asta!".
Dar în şcolile noastre unde mediul este adaptat nevoilor copiilor, ei spun
"Ajută-mă să fac asta singur". Iar aceste cuvinte le dezvăluie nevoile interioare.”
Maria Montessori

Maria Montessori

Metoda Montessori

certitudini

Sunt două certitudini cu care pornim la drum: în primul rând avem certitudinea că primii 6 ani sunt fundamentali în dezvoltarea copiilor. Ei devin treptat atât suma trăsăturilor înnăscute, cât și a experiențelor trăite în primii ani, a mediului în care au crescut și a adulților la care au fost expuși. A doua credință este că, așa cum este el gândit în prezent, sistemul tradițional nu este suficient pentru a asigura dezvoltarea armonioasă a copiilor. El are minusuri care pot afecta atât stima de sine cât și independența, caracterul, inteligența matematică, lingvistică sau socială a copilului.

Vrem un sistem care să pună accentual pe individualitatea fiecarui copil, nu pe un grup de copii, în care copilul să se simtă liber să ia decizii pentru el însuși, să fie independent, să fie înțeles și stimulat în funcție de abilitățile sale. Vrem un sistem în care copiii să fie fericiți și să nu aibă limite în ceea ce privește cunoașterea. Vream un sistem în care fiecare copil sa se simtă iubit, respectat și apreciat.

Găsim ca metoda Montessori acoperă multe din cele sus-mentionate și alegem să implementam în grădinițele Tesori multe din ideile revoluționare care au ajutat să redefinească conceptual sistemul tradițional de educație.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email