descoperă lumea tesori

Bine ai venit în lumea Montessori

Cine suntem

despre Grădinița Tesori

TESORI a fost înființat în 2013 de Asociația „TIM Educație Iași”, asociație non-profit cu scop instructiv-educativ, membrii fondatori fiind persoane fizice. A apărut din dorința de a aduce o alternativă la sistemul educațional ieșean, prin adoptarea metodei Montessori în sistemul nostru cultural și valoric. Acest lucru se realizează prin aducerea la convergență a inovației Montessori și a sistemul clasic de valori din educație românească.

Oferim un act educaţional de calitate bazat pe principii și valori de neînlocuit. Datoria noastră este aceea de a observa și valorifica unicitatea fiecarui copil, astfel încât copilul și viitorul adult să-și poată folosi propria comoară în momentul potrivit al vieții.

Citește noutăți din domeniu

Ne găsești

în două sedii din zone diferite ale Iașului

gradinita Tesori Centru din Iasi
gradinita Tesori Copou din Iasi

Centru

Între Filarmonică şi Mănăstirea Golia

Copou

Descoperă un loc pur și simplu magic

Noi credem că în fiecare copil se află o comoară care trebuie
descoperită, protejată și stimulată/hranită pentru a se dezvolta.
Acesta este angajamentul nostru pentru copilul dumneavoastră.

Numele TESORI mai are însă și o altă o semnificație.
Este una la fel de dragă, pentru că e parte din numele omului
ce este un model pentru noi. Este vorba despre Maria Montessori, unul din cei mai apreciați pedagogi din toate timpurile, un om care și-a dedicat viața dezvoltării copiilor, observându-i și creând pentru ei o metodă
educațională ce respectă individualitatea și înclinațiile fiecăruia,
comorile lor interioare.

Misiunea noastră este să însoțim permament copilul în procesul de dezvoltare, pentru a-l face să-și recunoască nevoile la nivel mental și emoțional. Prin combinarea lucrului individual, axat pe nevoile fiecărui copil, cu activităţile de grup centrate pe joc, poveste, exprimare artistică şi comunicare, dorim să îi arătăm direcțiile și posibilitățile pentru a-și dezvolta abilitatea de a face alegeri corecte.

Scopul nostru principal este să ghidăm copilul spre a dobândi câteva competențe importante:

  • Să-și dezvolte inteligența, creativitatea și talentul – copilul își satisfice setea de cunoaștere și explorare datorită mediului atent pregătit, dar și a călăuzirii din partea educatorilor noștri;
  • Să ia decizii cu încredere – prin metode de educație pozitivă, ajutăm adultul din el să crească armonios;
  • Să aibă respect și grijă pentru ceilalți și pentru natură – îi sprijinim nevoia de a relaționa cu alții, dar și cu mediul și îi înlesnim integrarea în comunitate;
  • Să îi dezvoltăm increderea în sine și independența – îi oferim toate condițiile de a lucra într-un mediu sigur, sănătos, plăcut și ordonat care îl va ajuta să de sezvolte într-un adult încrezător, autodisciplinat și independent.

Astfel, pentru noi, comoara este copilăria, educația și abilitățile înnăscute ale fiecărui copil pe care îl avem în grijă!

Ne-am asumat numele de „Făuritori de stele”, așa că ne-am gândit bine la valorile înalte ce ne ghidează și pe care le oferim drept exemplu și steluțelor ce le avem în grijă zi de zi:

  • Respectul pentru copil – Această valoare este în centrul întregii noastre activități și se regăsește atât în comunicare, cât și în filosofia de clasă, în curriculum sau în modul în care sunt pregătite mediile de învățare. Este o valoare ce vine cu câteva ramificații:

o Dezvoltarea caracterului – Ca pedagogi, nu lucrăm doar cu informații, ci oferim cadrul în care copilul să-și dezvolte în special caracterul.
o Orientarea spre cunoaștere – Formatorii TESORI sunt mereu la curent cu ultimele descoperiri, pentru a le aplica la clasă. Astfel, copiii sunt ghidați să gândească critic, să analizeze și să intre în contact cu cat mai multe arii știintifice.
o Copiii, cetățeni ai lumii – Vrem să le arătăm copiilor căi diverse și frumoase de urmat, astfel încât să se familiarizeze de mici cu concepte precum: cetățenie activă, diversitate, internaționalism.

  • Excelența – Lucrăm cu responsabilitate și facem lucrurile cât se poate de bine.
  • Parteneriatul cu părinții – În primii ani, colectivitatea și părinții sunt precum brațele ce sprijină copilul în drumul său spre (auto)cunoaștere. De aceea, dorim ca părinții să fie implicați și mereu în contact cu noi și cu progresele copiilor.

Oferim un act educaţional de calitate bazat pe principii și valori de neînlocuit. Datoria noastră este aceea de a observa și valorifica unicitatea fiecărui copil, astfel încât copilul și viitorul adult să-și poată folosi propria comoară în momentul potrivit al vieții.

steluta Tesori

Sunt alături

de noi

Lista este deschisă!